indija

23-letna žrtev posilstva, ki so jo zažgali na poti na sodišče, umrla

B.K.
7. 12. 2019, 10.14
Posodobljeno: 7. 12. 2019, 10.17
Deli članek:

Opekline, ki jih je dobila po 95 odstotkih telesa, so bile prehude.

Profimedia
Protest po brutalnem napadu na 23-letno žrtev posilstva.

23-letna Indijka, ki jo je decembra lani posilila skupina moških v severni idnijski provinci Utar Pradeš, je umrla za posledicami hudih opeklin. Te ji je prizadejala druga skupina moških, v kateri naj bi bil tudi eden izmed njenih posiljevalcev.

Skupina moških jo je napadla, medtem ko je hodila proti železniški postaji. Ženska je namreč posiljevalce marca letos prijavila in se je odpravljala na sodišče, kjer bi morala proti njim tudi pričati. Napadalci so jo obstopili, polili s kerozinom in zažgali.

Žrtev je umrla v petek, zaradi odpovedi srca, je povedal vodja enote za opekline v bolnišnici Safdarjung v New Delhiju Shalabh Kumar. “95 odstotkov telesa je imela opečenega. Vroči in strupeni hlapi kerozina so napolnili tudi njena pljuča,” je dejal.

Reuters
Eden od zadnjih protestov v Hyderbadu.

Utar Pradeš je najgosteje poseljena indijska provinca in je tudi najbolj zloglasna kar se tiče zločinov proti ženskam. V letu 2017 je bilo prijavljenih kar 4.200 primerov posilstva.

V petek je indijska policija streljala na štiri moške, ki so bili osumljeni skupinskega posilstva in umora 27-letnice, v bližini južnoindijskega mesta Hyderabad. Vsi štirje osumljenci so bili v streljanju ubiti.