Indija

Policija streljala na posiljevalce, ki so žrtev zažgali. Vsi štirje ubiti

R.T.
6. 12. 2019, 08.29
Posodobljeno: 6. 12. 2019, 08.34
Deli članek:

Indijska policija je med pregonom ubila štiri domnevne posiljevalce, ki so v Hyderabadu na jugu Indije posilili in zažgali veterinarko.

Reuters
Množice na ulicah Hyderabada protestirajo proti spolnemu nasilju. "Obesite posiljevalce," piše na plakatih, ki jih držijo protestniki.

Štirje moški, ki so končali pod policijskimi streli so bili osumljeni skupinskega posilstva in umora 27-letne veterinarke iz južnoindijskega mesta Hyderabad. Žrtev so posilili, jo polili z vnetljivo tekočino, zažgali in pustili umreti. Njeno truplo so oblasti našle prejšnji teden, pod mostom.

Incident je izzval val ogorčenja. Na ulice številnih indijskih mest so se vsuli protestniki, ki so zahtevali strožje kazni in učinkovitejši pregon posiljevalcev. Nasilje nad ženskami je v tej južnoazijski državi namreč izjemno razširjen pojav.

Policija je zato ojačala pregon osumljencev, danes zgodaj zjutraj po lokalnem času pa so jih izsledili. Med pregonom so osumljenci policiste napadli in jim skušali odvzeti strelno orožje, so sporočili iz policije. Možje postave so začeli streljati in ubili vse štiri osumljence.

Incident se je sicer zgodil le dan po tem, ko so napadalci zažgali še eno žensko, tokrat v indijski zvezni državi Utar Pradeš na severu Indije. Napad se je zgodil medtem, ko je hodila proti sodišču, kjer je hotela pričati proti napadalcem, ki so jo pred tem skupinsko posilili.