Svet

FOTO: Nemški laboratorij groze

R.T.
14. 10. 2019, 19.41
Posodobljeno: 14. 10. 2019, 20.46
Deli članek:

Borci za pravice živali trdijo, da so grozljive fotografije posneli v laboratoriju blizu nemškega Hamburga.

Cruelty Free International
V laboratoriju so izvajali različne teste na živalih, medtem ko naj bi izvedbo teh naročila številna framacevtska podjetja po svetu.

V nemška organizaciji za zaščito živali Soko Tierschutz in organizaciji Cruelty Free International so navedli, da je do zlorab različnih živali prišlo v Laboratoriju za farmakologijo in toksikologijo v mestu Mienenbuttel, ki se nahaja na obrobju Hamburga.

Cruelty Free International
Opice so priklenjene s kovinskimi obroči, psi ležijo v mlaki krvi, ...

Cruelty Free International
Dodal je, da so jo najslabše odnesle opice, ki so razvile kompulzivna nagnjenja, številne naj bi hodile v krogih.

Aktivist se je pod krinko v laboratoriju zaposlil decembra lansko leto in delo opravljal vse do marca letos. Pri tem je bil priča zlorabi opic, mačk, psov in zajcev. V laboratoriju so izvajali različne teste na živalih, medtem ko naj bi izvedbo teh naročila številna framacevtska podjetja po svetu. "Zloraba vključuje zastrupitev živali, da bi lahko znanstveniki ugotovili, kakšna količina določene učinkovine je škodljiva za ljudi," so povedali pri Cruelty Free International.

Cruelty Free International
Aktivisti so obvestili policiste, preiskava pa je že v teku.

Opice so priklenjene s kovinskimi obroči, psi ležijo v mlaki krvi, ... Friedrich Mullen iz Soko Tierschutza je povedal: "Psi so mahali z repi, ko so jih nesli v prostor, kjer so jih ubili. Tako zelo so si želeli kontakta z ljudmi." Dodal je, da so jo najslabše odnesle opice, ki so razvile kompulzivna nagnjenja, številne naj bi hodile v krogih.

Aktivisti so obvestili policiste, preiskava pa je že v teku.