Tragično

FOTO in VIDEO: Za mladičkom čez slap v smrt zgrmelo deset slonov

S.R.
8. 10. 2019, 09.35
Posodobljeno: 8. 10. 2019, 10.57
Deli članek:

Čez slap je najprej padel mladiček, za njim pa je v globino padlo še pet odraslih slonov, ki so ga želeli rešiti. Po tej sobotni tragediji je enaka usoda doletela še pet slonov.

Facebook/DNP
Tragično preminuli sloni.

V tajskem nacionalnem parku Khao Yai, ki leži približno 140 kilometrov severovzhodno od Bangkoka, se je konec prejšnjega tedna pripetila velika tragedija. Pazniki so v soboto v reki ob vznožju slapa Haew Narok našli šest mrtvih slonov, med njimi tudi približno tri leta starega mladička, ki je čez slap domnevno zdrsnil prvi. Pazniki so se sicer na območje odpravili po tem, ko so prejeli prijavo o večjem številu slonov, ki so se zbrali na bližnji cesti. Do danes se je število slonov, ki so od sobote umrli na tem slapu, povečalo na enajst, poroča BBC.

Ob prepadu na vrhu slapa so pazniki v soboto naleteli na dva slona, ki sta se poskušala po pečini prebiti do svojih tovarišev. Reševanje je bilo vsaj za ta dva uspešno, zanju pa zdaj skrbijo veterinarji. Ti so za tiskovno agencijo AP pozneje pojasnili, da trenutno počivata, saj da sta po naporih na slapu povsem izčrpana. Območje okoli slapa v tretje največjem nacionalnem parku na Tajskem so po odkritju trupel začasno zaprli za javnost.

To sicer ni prvi podoben incident na tem 150 metrov visokem slapu, leta 1992 je tam namreč v smrt padlo kar osem slonov. Sloni so živali z zelo izraženim socialnim čutom in močnimi družinskimi vezmi. Znano je, da si, ko se znajdejo v težavah, med seboj pomagajo. Ob smrti katerega od članov svoje črede prav tako izražajo čustva, ki precej spominjajo na žalovanje.