Pia Olden je pomočnica kuharskega mojstra in jahalka. Priložnost, da bi združila oba konjička pa je videla, potem ko so morali veterinarji njenega žrebca Drifting Speeda zaradi bolezni uspavati.

Najstnica je na facebooku delila svoje (zagotovo nevsakdanje) načrte. Drifting Speed je namreč pristal na družinskih krožnikih in v zamrzovalniku. »Če bom jedla konjsko meso, bo to zagotovo meso mojega konja,« je zapisala in s prijatelji delila fotografije jedi s čilijem in mangom.

pia olden
Facebook
Pohvalila se je, da je jed pripravila sama.

18-letnica pa zagotovo ni pričakovala, da bo njena objava pristala tudi na enem od norveških portalov. Številni so bili ogorčeni. Izpostavili so, da je to tako »kot bi pojedel svojega najboljšega prijatelja«. Čeprav je najstnica izbrisala sporno vsebino, je kmalu zatem prejela grožnje s smrtjo. »Številni so mi napisali tudi, da si zaslužim, da bi me ubili, ker sem pojedla svojega konja, ...« je povedala za norveški časopis Dagbladet in zagovarjala svojo odločitev. »Zagotovo je boljše kot, da bi ga zakopali in bi postal hrana za črve,« je dodala in izpostavila, da je konjsko meso delikatesa. »To so bili najboljši zrezki,« je pripomnila. 

18-letnica verjame, da ji je odraščanje na kmetiji omogočilo »realnejši« stik z živalmi ter da posmrtne ostanke ljubljenčkov dojema povsem drugače kot vsi ostali.

pia olden
Facebook
Številni so ogorčeni.