V plamenih

FOTO: Na Cerkljanskem zublji pogoltnili mizarsko delavnico in tovornjak

S.R./STA
8. 10. 2019, 08.59
Posodobljeno: 8. 10. 2019, 11.17
Deli članek:

Okrog 2. ure je v Dolenjih Novakih zagorela lesena mizarska delavnica in v neposredni bližini parkirano tovorno vozilo.

STA
Požar v Dolenjih Novakih.

Požar je najprej poskušal pogasiti sam lastnik, ker pa mu to ni uspelo, je poklical na pomoč gasilce. Na pomoč so prihiteli gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev gasilci Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina. Gasilci so še vedno na kraju dogodka, delavnica pa je zgorela skoraj v celoti. Po prvih ocenah je nastala velika materialna škoda, je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

STA
Požar v Dolenjih Novakih.

"Ko smo prispeli na kraj dogodka, je bil požar že popolnoma razvit v tretjem nadstropju z ostrešjem. Zaradi samega skladiščenja lesa in izdelkov je bila tudi huda toplotna obremenitev. Začeli so gasilska varovanje stanovanjskih objektov v neposredni bližini ter gašenje tretjega in prvega nadstropja, kjer se je nahajala tudi večina strojev,"je zpovedal vodja intervencije in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva CerknoSašo Tušar.

Požar je bil v približno eni uri pod nadzorom, nato pa so začeli sanacijo z odstranjevanjem zoglenelih lesenih izdelkov, da so gasilci prišli do vseh požarišč in jih popolnoma pogasili.Na kraju požara je ostala požarna straža. 

Na kraju dogodka so prisotni kriminalisti, ki bodo raziskali dogajanje. O dogodku so bili obveščeni tudi pristojni pravosodni organi.