Odvetnik družine pokojnega zdravnika za splave Ulricha Klopferja, ki je umrl 3. septembra, je med urejanjem njegovih osebnih stvari na njegovem domu odkril 2246 "medicinsko ohranjenih ostankov fetusov", so sporočili iz šerifove pisarne v Will Countyju.

Preiskava dogodka je v teku, za zdaj pa ni dokazov, da bi na zdravnikovem posestvu, kjer so našli ostanke človeških plodov, izvajali kakršne koli zdravniške postopke, so še sporočili.

Klopfer je imel kliniko v kraju South Bend v državi Indiana, ki so jo zaprli, potem ko so mu leta 2016 začasno odvzeli zdravniško licenco. Klopferja so takrat obtožili, da oblastem ni prijavil splava, ki ga je opravil pri 13-letnem dekletu.

"Ženske postanejo noseče, moški ne," je dejal med takratnim zaslišanjem pred odborom za izdajo zdravniške licence v Indiani. "Spoštovati moramo ženske, ki sprejmejo odločitev, za katero menijo, da je najboljša zanje. Jaz ne morem nikomur ukazovati. Jaz nisem tukaj, da bi komurkoli sodil," je dejal po poročanju ameriških medijev.