izčrpana, premražena in bosonoga

Izgubljena v gozdu: pogrešana 84-letnica si je po petih dneh v divjini zaželela le hladnega piva

R.T.
3. 8. 2019, 13.25
Deli članek:

Ko so to pogrešano 84-letnico v gozdu našli reševalci, jih je prosila le za toplo kopel in hladno pivo.

Twitter
Mary Bryman

Mary Byman iz kraja Menisino na jugu kanadske province Manitoba se je v gozd odpravila nabirati borovnice. Zašla je predaleč v gozd in ni našla poti nazaj. Bila je sreda 24. julija, za njej pa se je izgubila vsaka sled. Začela se je obsežna iskalna akcija, v kateri so poleg lokalnih policistov in reševalcev sodelovali številni prostovoljci. Nihče ni pričakoval, da bo ta trajala kar pet dni, še manj pa to, da bodo na koncu naleteli na izčrpano, premraženo, premočeno in bosonogo, a nasmejano ter živo in zdravo Bymanovo. 

»Hladno pivo in topla kopel – to sta bili njeni dve želji,« je pojasnila Crystal Leigh, ena od reševalk, ki se je v nedeljo zvečer prebila do izgubljene 84-letnice. To je nekaj ur prej skupaj s sinom našel prostovoljec Darryl Contois, človek z dolgoletnimi izkušnjami z iskalnimi in reševalnimi akcijami. Ko sta jo odkrila globoko v grmičevju, je bila povsem izčrpana in ni mogla več hoditi. Čevlje je izgubila že pred dnevi. Reševalci so se nato do mesta, kjer je obtičala, prebijali celi dve uri. Bymanova je naslednje dni okrevala v bolnišnici. 

»Neverjetna je. Mora biti najmočnejša ženska na svetu, da je lahko preživela to izkušnjo,« je pojasnila Leighova. Dodala je še, da ji je Brymanova obljubila, da bo nabiranje borovnic v prihodnosti prepustila drugim. »Tega ji ne verjamem. Moja mati bo borovnice nabirala, dokler bo živa. Kupili ji bomo odsevni jopič,« pa se je pošalila njena hčerka Marginet.