Prometno obremenjena sobota

Dopustniki potrpežjivo: na cestah danes prometno najbolj obremenjena sobota

A.S./STA
3. 8. 2019, 10.10
Posodobljeno: 3. 8. 2019, 11.02
Deli članek:

Po podatkih Darsa sta danes in prihodnji teden pred nami dve prometno najbolj obremenjeni soboti. Pričakujemo lahko močno obremenjenost avtocest, zastoje na vseh mejnih prehodih s Hrvaško, v Istri in pred Karavankami. Čakalne dobe na mednarodnih mejnih prehodih bodo najmanj 30 minut.

Bobo
(fotografija je arhivska)

Po podatkih prometnoinformacijskega centra se bodo s prihajajočim tednom zaradi počitnic v tujini spremenili prometni tokovi.

Štajerska avtocesta bo predvidoma bolj obremenjena od gorenjske. Kolone vozil se bodo čez vikend vile od Italije proti Romuniji, torej po primorski avtocesti, na južno in potem vzhodno ljubljansko obvoznico. Od tam pa naprej po štajerski in pomurski avtocesti proti mejnim prehodom z Madžarsko, napovedujejo na Darsu. Povečan promet je pričakovati tudi proti turističnim krajem.

Na dolgo pot tako predvsem ob potovanju po najbolj obremenjenih cestah velja vzeti dovolj vode in hrane, saj na oskrbo potnikov s strani Darsa najverjetneje ne gre računati. Oskrbo namreč sprožijo, le kadar temperatura presega 30 stopinj Celzija in je stoječa kolona dolga najmanj pet kilometrov oz. je avtocesta zaprta, predviden čas nadaljnjega čakanja pa presega štiri ure.