Zmešnjava in tožbe

Pretresena, ko sta izvedela, da je druga ženska rodila njunega otroka

G.G.
11. 7. 2019, 14.36
Posodobljeno: 11. 7. 2019, 15.31
Deli članek:

Ginekološka klinika v Los Angelesu se sooča s tožbo zaradi zamenjave zarodkov.

Profimedia
Vodstvo klinike previdno molči.

»CHA (Cha Fertility Center) mi je odvzel možnost, da bi rodila svojega otroka,« so obtožujoče besede Anni Manukyan, ki je svojega sinčka prvič videla v hotelski veži, kar jo je povsem strlo. Vrnimo se približno leto dni nazaj. Zakonca Manukyan sta poskušala z zunajtelesno oploditvijo na ginekološki kliniki CHA v Los Angelesu. Jeseni so jima sporočili, da oploditev ni bila uspešna, kar ju je razžalostilo.

Čez nekaj mesecev je sledil neprijeten preobrat. Po DNK analizi se je izkazalo, da je neka Newyorčanka nosila njun zarodek in tudi rodila njunega otroka. Še več, Anni Manukyan so lani vsadili napačen zarodek. Velika zmešnjava, šok za vse vpletene, tako za biološka starša, kot za starša iz New Yorka, ki sta takoj po rojstvu obnemela, ko sta videla, da nobeden od otrok ni azijskega porekla. Zakonca Manukyan sta torej izvedela, kje je njun otrok, par iz New Yorka še ne. Prav tako ni znano, čigave zarodke je nosila Anni Manukyan in kaj se je zgodilo z zarodki para iz New Yorka.

Zakonca Manukyan sta sicer dobila skrbništvo za njunega dojenčka, s čimer se je strinjala tudi ženska, ki ga je rodila. Oba para, zakonca Manukyan, in A.P. in Y.Z. iz New Yorka, ki se ne želita javno izpostaviti, so se odločili, da bodo tožili kliniko.