Pred bičanjem na cesto

Iranska manekenka pobegnila pred bičanjem in v Parizu postala brezdomka

R.T.
5. 7. 2019, 10.24
Posodobljeno: 5. 7. 2019, 10.36
Deli članek:

29-letna Negzzia je bila prisiljena zapustiti Iran. Z razgaljenimi fotografijami je kršila državni zakon, Iran pa je znan po tem, da kršitelje strogih religijskih pravil velikokrat bičajo. Manekenka je odletela v Pariz in zaprosila za azil.

Instagram (osebni profil)
Negzzia je pobegnila in pristala na pariških cestah.

Iranski manekenki je v Iranu grozila zaporna kazen. Fotograf, s katerim je v preteklosti sodelovala, je namreč policistom predal njene razgaljene fotografije. Zaradi strahu pred bičanjem, potem ko je kršila strog islamski zakon, je pobegnila iz Irana v Turčijo. Svojo pot je nadaljevala v Pariz, kjer je novembra lansko leto zaprosila za azil.

Pristala na cesti

V velikem mestu brez poznanstev ali prihodkov pa se je 29-letnica znašla na cesti. Spala je v pariških parkih pod milim nebom in se soočila z brezdomstvom. »Nekega dne sem prodala svojo torbo z oblačili za 10 evrov, da bi si lahko kupila hrano,« je povedala za Le Parisien. Njena zgodba pa je kmalu pritegnila pozornost medijev. Negzzia je kmalu zatem dobila streho nad glavo v azilnem domu. Francoske oblasti sedaj obravnavajo njen primer, 29-letnica pa svojo poklicno pot nadaljuje v modnih vodah. 

»Ponosna ženska sem, ki je kršila pravila v državi, ki ne spoštuje žensk,« je zaključila Negzzia.