Napad medvedke

Lara mu je rešila življenje, ko mu je zavpila, naj jo dregne v oko

J.P.
10. 6. 2019, 08.31
Posodobljeno: 10. 6. 2019, 09.29
Deli članek:

Da je preživel napad rjavega medveda, se ima zahvaliti svojemu dekletu. Svetovala mu je namreč, naj medvedko udari v glavo.

Profimedia
Presenetil je medvedko z mladičema (fotografija je simbolična).

Nemec in Britanka sta pohajkovala po romunskih gorah, ko se je on znašel le meter stran od medvedke z dvema mladičema. Zaščitniška mati je planila na vsiljivca, svojo čeljust oklenila okoli njegove noge in začela opletati z njim. To je Andija Bauerja stalo dobršnega dela meča, v primežu močnih čeljusti pa se je njegova kost vdala na treh mestih.

Facebook
Lara Booth

Približno šest metrov za njim je hodila Lara Booth. Bila je toliko prisebna, da je 26-letniku zavpila, naj kosmatinko dregne v oko. Nemec ni pomišljal in je upošteval njen nasvet, udarec pa je medvedko pognal v beg. 23-letnica je nato partnerja pustila samega, da je z nogavicami zaustavil krvavitev, in se odpravila v lov na telefonski signal. Potrebovala je eno uro.

Še vedno okreva

Nemca so v bolnišnico v mestu Targu Mures prepeljali s helikopterjem. Zdaj okreva v bolnišnici v Münchnu.

Napad se je zgodil prejšnji mesec v Karpatih na jugu Romunije. Bila sta na petdnevni ekspediciji, ki sta jo začela v majhnem romunskem mestecu Breaza na severozahodu države.