Bruseljsko prizivno sodišče je danes odločilo, da bo moral nekdanji belgijski kralj Albert II. umetnici Delphine Boel, ki trdi, da je njegova hči, plačati 5000 evrov na dan, če ne bo opravil testiranja DNK.

Sodišče je Alberta pozvalo, naj se zglasi pri sodnem strokovnjaku, da bi opravil ta test. Obveznosti do Boelove bo moral plačevati za vsak dan zamude, poroča belgijska televizija RTBF. Pri tem ne navaja natančnega datuma, ki so mu ga določili za test.

Boelova skuša že od leta 2013 dokazati, da je Albert II. njen oče. 51-letna umetnica trdi, da je imela njena mama, baronica Sybille de Selys Longchamps pred desetletji ljubezensko afero z Albertom.

delphine
Profimedia
Likovna umetnica Delphine Boël prek sodišča zahteva, naj Albert opravi test očetovstva.

Oktobra lani je sodišče odločilo, da mora 84-letni nekdanji belgijski kralj v treh mesecih opraviti test DNK, s katerim bi ugotovili, ali je Boelova njegova hči. Albert se je na to odločitev pritožil na belgijsko najvišje, kasacijsko sodišče, ki po poročanju RTBF ne bo odločilo pred koncem leta.

Prizivno sodišče v Bruslju je sicer pred tem potrdilo, da Jacques Boel, nekdanji mož njene mame, ni biološki oče 51-letnice, kar so ugotovili tudi s testom DNK.

84-letni Albert, ki je po 20 letih na prestolu abdiciral leta 2013, že ves čas zanika, da bi bil biološki oče Delphine Boel. Priznal je sicer, da sta imela v zakonu s Paolo tudi težje čase.