Trma

VIDEO: Uro in pol sta se borila za parkirno mesto

R.T.
8. 4. 2019, 11.46
Posodobljeno: 8. 4. 2019, 11.47
Deli članek:

Dvoboj trmastih voznikov.

Twitter (@Mrhflrs)
Srebrni avtomobil črnemu ni pustil, da bi parkiral. A črni se ni dal kar 90 minut.

Zgodba se je začela prejšnji ponedeljek, 20 minut čez šesto popoldansko uro, sredi mesta Koreatown v Kaliforniji. Črna limuzina se pripelje po cesti, mimo parkiranih avtomobilov. Opazi prosto parkirno mesto. Zapelje mimo njega, ustavi, prestavi v vzvratno in prične z bočnim parkiranjem.

"Ne tako hitro," si najbrž misli voznik srebrnega avtomobila, ki pripelje za njim. Med manevrom črnega avtomobila se postavi tik za njim in mu tako zablokira pot do parkirnega mesta. Nič nenavadnega, za gosto naseljeno mesto, kajne? Pa vendar, navadno eden izmed petelinov odneha po nekaj minutah. V tem primeru temu ni bilo tako.

Celotno dogajanje je na oknu spremljala tamkajšnja prebivalka Mariah. Najprej je deset minut opazovala tih in statičen dvoboj, potem pa je v roke vzela telefon, posnela kratek video in ga objavila na twitterju. "Že deset minut se dogaja tole," je komentirala.

A komedije (ali tragedije?) ni in ni bilo konec. Dve minuti za prvim videom je objavila drugega. Avtomobila sta bila še vedno na istih mestih, mimo vozeči avtomobili pa so se morali mimo stisniti po enem pasu.

Slabih 45 minut za prvim objavljenim posnetkom je Mariah objavila še enega. Zunaj je padel že mrak, črno-srebrna tekma pa se je še vedno nadaljevala. Medtem sta prižgala vse štiri varnostne smernike in zdelo se je, da bosta nekako prišla do dogovora.

No, prišla nista do ničesar. Kalvarija se je nadaljevala še slabih deset minut, dokler tega gordijskega vozla ni razrešil voznik parkirane kombilimuzine, ki je se je umaknil iz parkirnega prostora, neposredno pred praznim.

Črni avtomobil je nato zapeljal na novo sproščeno parkirno mesto, medtem ko je voznik srebrnega avtomobila zasedel mesto, za katerega se je boril kar uro in pol.

Še nekaj minut je preteklo, a oba voznika sta ostala v avtomobilih. MOrda ju je bilo strah?

Sčasoma se je voznik srebrnega avtomobila le opogumil in zapustil avtomobil. Mariah je bila nad dolgotrajnim dvobojem tako navdušena, da se je odpravila iz stanovanja in srebrnemu avtomobilu za risalce zataknila listek. "Vaša vzdržljivost je navdihujoča. Hvala vam za uro in pol zabave. Nikoli vas ne bom pozabila. Upam, da bosta z voznikom črnega avtomobila postala prijatelja," je zapisala na listku in dodala svoj e-mail naslov ter prosila za razlago situacije. Voznik srebrnega avtomobila je žal ni kontaktiral.