Nenavadno

FOTO in VIDEO: 61-letna babica rodila lastnega vnuka

R.T.
3. 4. 2019, 09.05
Posodobljeno: 3. 4. 2019, 09.05
Deli članek:

61-letnica iz ameriške zvezne države Nebraska se je sinu in njegovemu soprogu ponudila za nadomestna mater.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Cecile Eledge je pred dnevi kot nadomestna mati svojemu sinu Matthewu Eledgu in njegovemu soprogu Elliotu Doughertyju povila deklico z imenom Uma Louise. Za nadomestno mater se je paru ponudila sama, ko ji je sin dejal, da razmišljata o družini. Pojasnila je, da so o tem sprva razpravljali bolj v šali, dokler jim ni zdravnik dejal, da bi bila ta možnost povsem izvedljiva. Cecile je bila takrat stara 59 let. Prestala je vrsto različnih testov, na podlagi katerih so zdravniki prižgali zeleno luč, nato je njen sin daroval seme, jajčece pa je darovala sestra njegovega soproga. 

Kot je razložil Elliot, sicer zaposlen kot frizer, heteroseksualni pari o umetni oploditvi razmišljajo zgolj kot o skrajni možnosti, medtem ko je za homoseksualne pare to »edino upanje« za biološkega otroka. »Vedno sva se zavedala, da bova morala o tem razmišljati zunaj ustaljenih okvirov,« pa ga je dopolnil Matthew, ki je kot učitelj zaposlen na eni od javnih šol v Omahi, največjem mestu v Nebraski. 

Cecile, mati treh otrok in zdaj tudi babica je po porodu dejala, da je nosečnost potekala brez težav, le da so bili simptomi nekoliko »močnejši« kot v prejšnjih nosečnostih.