Upokojitev pri 30

McGregor rokavice obesil na klin zaradi domnevnega spolnega napada?

J.P.
27. 3. 2019, 07.58
Posodobljeno: 27. 3. 2019, 08.12
Deli članek:

Prvi udarni novici je sledila še druga. Čas bo pokazal, če sta kakorkoli povezani.

Profimedia
Freska v središču Dublina

Včeraj je v svet borilnih veščin kot strela z jasnega treščila novica, da je razvpiti Connor McGregor rokavice obesil na klin. 30-letni Irec si je kot prvi lastil dva naslova UFC v dveh različnih težnostnih kategorijah.

Novico je potrdil tudi predsednika UFC-ja Dana White.

Profimedia
Pomeril se je tudi z nepremaganim Floydom Mayweatherjem. In bil poražen.

Domnevni spolni napad

McGregor pravega razloga za svojo odločitev ni dal. Številnih ni prepričal, češ da gre za potegavščino, spet drugi menijo, da je odločitvi botrovala preiskava zaradi domnevnega spolnega napada. Kot poroča New York Times, je bil borec mešanih borilnih veščin, ki se je poskusil tudi v profesionalnem boksu, aretiran januarja, potem ko ga je neimenovana ženska na Irskem obtožila, da jo je decembra lani spolno napadel. McGregor ni bil uradno obtožen nobenega kaznivega dejanja, predstavnik za stike z javnostmi irske policije pa je potrdil, da je bil 17. januarja "neimenovani športnik" aretiran in izpuščen brez obtožnice. Je pa bila irskemu državnemu tožilstvu zadeva predložena za obravnavo.

McGregor in Dee Devlin, s katero je od leta 2008, imata sina Conorja Jacka McGregorja ml., ki se jima je rodil 5. maja 2017. Irec ima svojo znamko modnih oblačil in viski Proper No. Twelve.

Domnevni spolni napad naj bi se zgodil v dublinskem hotelu Beacon. Irski mediji so o tem sicer poročali, a jim tamkajšnji zakon prepoveduje identifikacijo posameznikov, obtoženih posilstva, dokler niso obsojeni. McGregor ni bil ne obtožen ne obsojen. Obtožb še ni komentiral. Njegova predstavnica za stike z javnostmi Karen Kessler pa je zanikala vsakršno povezavo med govoricami in McGregorjevo upokojitvijo, govorice je označila za lažne.

Delež v podjetju

Preden je oznanil, da se poslavlja od športa, je Irec še enkrat več zahteval "pravičen delež v podjetju", torej UFC-ju. V zameno za to naj bi se julija spoprijel z Donaldom Carronejem. Slednji se bo sicer 4. maja pomeril z Alom Iaquinto.

Prej omenjeni White je včeraj za TMZ dejal, da naj McGregor ne upa, da bo kdaj imel lastniški delež v podjetju. Razkril je tudi, da z velezvezdnikom o tem nikdar nista govorila na štiri oči, da pa mu je v zvezi s tem pred dvema tednoma poslal sporočilo. Če si želi imeti del podjetja, je še dejal njegov predsednik, bo moral pokazati denar.