Karizmatični velezvezdnik

Šok: poslovil se je razvpiti Conor McGregor

J.P.
26. 3. 2019, 07.41
Posodobljeno: 26. 3. 2019, 08.33
Deli članek:

V oktagon je nazadnje stopil oktobra lani.

Profimedia
Bil je največje ime organizacije UFC.

Oktobra lani sta se v oktagonu – borba je potekala v režiji organizacije UFC – pomerila Irec Conor McGregor in Rus Khabib Nurmagomedov. Slavil je slednji, po razglasitvi zmagovalca pa je prišlo do vroče krvi, zaradi česar sta oba bila suspendirana za šest mesecev.

Profimedia
Conor McGregor in njegov viski

Število borb: 25
Število zmag: 21
Zmage z nokavtom: 18
Zmage s predajo: 1
Zmage po sodniški odločitvi: 2
Porazi: 4
Porazi s predajo: 4

30-letni Conor je danes šokiral z novico, da se poslavlja od mešanih borilnih veščin, pri čemer je vsem svojim "starim kolegom" zaželel srečo. Na vrhuncu si je kot prvi lastil dva naslova UFC v dveh različnih težnostnih kategorijah.

Potrdil tudi predsednik UFC-ja

Le uro po McGregorjevi objavi je novico potrdil tudi predsednik UFC-ja Dana White. "Tudi jaz bi se upokojil, če bi bil na njegovem mestu," je med drugim zapisal White.

Številni oboževalci so mnenja, da gre za potegavščino. Mesec dni po porazu proti Nate Diazu je namreč tvitnil, da se je odločil, da se bo upokojil mlad.

Profesionalni boks

Njegova profesionalna boksarska kariera se je začela leta 2017. Prvo borbo je imel z neporaženim Floydom Mayweatherjem ml., ki je tudi ostal neporažen. Irec je zaslužil približno 83 milijonov evrov.