Vrh Kim-Trump

FOTO in VIDEO: Takole je Kim med dolgo potjo v Vietnam prižgal cigareto

B.K.
26. 2. 2019, 11.03
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 11.29
Deli članek:

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je prispel v Vietnam, kjer se bo jutri sestal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Reuters
Z železniške postaje se je dalje odpeljal v limuzini.

Kim Džong Un je v vietnamsko mesto Dong Dang prispel v oklepnem vlaku, s katerim je v tujino potoval že njegov oče Kim Džong Il. 4.000 kilometrov dolga pot preko Kitajske je trajala tri dni.

Reuters
Kim Džong Un je s severnokorejsko delegacijo prispel v vietnamsko mesto Dong Dang.

Severnokorejskega voditelja je sprejel sekretar centralnega komiteja Komunistične stranke Vietnama Vo Van Thuong, pričakala pa ga je tudi večja množica ljudi, ki je v rokah držala zastave Demokratične ljudske republike Koreje in šopke rož.

Reuters
Kima je pričakala množica ljudi.

Kim se bo z ameriškim kolegom Donaldom Trumpom, ki bo v Vietnam prispel zvečer, najprej sestal v sredo zvečer, srečanju pa bo sledila večerja. Na sestanku bosta prisotna tudi dva tolmača in ameriški državni sekretar Mike Pompeo.

Reuters
Kim Džong Un

Kimov državniški vlak je med dolgo potjo opravil več postankov. Na zadnjem, v kitajskem mestu Naning, le nekaj ur pred vstopom v Vietnam, je mlad severnokorejski voditelj stopil na peron in si prižgal cigareto. Spremljala ga je sestra Kim Jo Džong, ki je v rokah držala kristalni pepelnik, v katerega je očitno okoljsko zaveden Kim stresal pepel.

Ameriški predsednik je v ponedeljek dejal, da bodo pogajanja tekla počasi, saj se mu nikamor ne mudi, prav tako pa na Kima ne želi preveč pritisniti. Kim bo sicer želel od Trumpa dobiti zagotovilo o koncu sankcij, a po besedah ameriškega predsednika bodo te ostale vse dokler se Kim ne odpove jedrskemu orožju.

Reuters
Ameriški predsednik je že na poti v Vietnam. Takole je doma pomahal v slovo.