Tragično

VIDEO: Zgorel v luksuzni Tesli, ker ga po nesreči niso uspeli izvleči iz vozila

R.T.
26. 2. 2019, 10.15
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 10.22
Deli članek:

Policisti natančne okoliščine tragedije še ugotavljajo, a eno je znano, vozniku očividci niso uspeli pomagati.

YouTube
Ostal je ujet v vozilu.

Tragična prometna nesreča se je pripetila v nedeljo popoldne v Miamiju na Floridi. Kot poročajo ameriški mediji, je moški, ki je sedel v avtomobilu znamke Tesla Model S, sicer letnik 2016, na tripasovni cesti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na sredinski ločilni pas in silovito trčil v drevesa. Trčenje je bilo usodno, a naj bi moški umrl šele v posledičnem požaru. 

Kot kaže, se zračne blazine po trku niso izpraznile, hkrati naj bi se pojavile težave na Teslinih ikoničnih vratnih kljukah, zaradi česar je moški v avtomobilu ostal ujet, kar je včeraj potrdil tudi lokalni policijski načelnik Mark Leone. Zaradi težav s kljukami se v notranjost vozila niso uspeli prebiti niti očividci in reševalci. Eden od policistov naj bi po poročanju tiskovne agencije AP razbil eno od stekel, a nesrečnika ni uspel izvleči. Ogenj se je medtem neusmiljeno širil na ostale dele vozila, vozniku pa ni bilo več pomoči. Vzrok za nesrečo je bila sicer bržkone prevelika hitrost.

Na tragedijo so se že odzvali pri Tesli, kjer so sporočili, da jih je »nesreča globoko pretresla,« da so »z mislimi z vsemi, ki jih je ta tragedija neposredno prizadela« ter da so s preiskovalci že stopili v stik in jim ponudili popolno sodelovanje.