Je Pavel letalo ugrabil?

Po paniki na ruskem nebu še drama na letališču

S.R.
22. 1. 2019, 13.52
Posodobljeno: 22. 1. 2019, 14.52
Deli članek:

Dramo na potniškem letalu, ki je letelo v Moskvo, je zakuhal 41-letni moški, ki je zahteval, da odrinejo proti Afganistanu.

Flightradar24
Pilot je letalo preusmeril na letališče v mestu Hanti-Mansijsk.

Letalo ruskega nacionalnega letalskega prevoznika Aeroflot, ki je iz sibirskega mesta Surgut letelo proti Moskvi, je morali zasilno pristati v mestu Hanti-Mansijsk, potem ko je eden od potnikov zahteval, da let preusmerijo v Afganistan.

Da se z letalom dogaja nekaj nenavadnega, so prvi na radarju opazili že kontrolorji zračnega prometa, saj let SU1515 ni potekal po začrtani zračni poti. Letalo je sicer zasilno pristalo po tem, ko je osebje nemirnega potnika uspelo prepričati, da morajo dotočiti gorivo. Potnik naj bi bil močno pijan ali pa imel psihične težave, poročajo ruski mediji. Že v preteklosti naj bi ga zaradi pijančevanja in s tem povezanega razgrajanja večkrat pridržali. Šlo naj bi za 41-letnika z imenom Pavel, poroča RT. 

Na letališče je prispelo najmanj deset policijskih enot, ki so potnika že pridržali. Po prvih poročilih naj bi med letom poskušal nasilno vstopiti v pilotsko kabino, pri čemer naj bi mahal tudi z orožjem, a so pristojni organi navedli, da med aretacijo niso našli nobenega orožja. Če bodo Pavla obtožili ugrabitve letala, mu v skladu z rusko zakonodajo grozi do osem let zapora. Če je bil pri tem še oborožen ali pa je uporabil nasilje, pa tudi do 12 let.