Tik pred rojstnim dnevom

Preživel je teroristične napade 11. septembra, ne pa tudi tega

J.P.
17. 1. 2019, 10.18
Posodobljeno: 17. 1. 2019, 10.23
Deli članek:

Ameriški poslovnež je preživel teroristične napade 11. septembra 2001. Ta teden takšne sreče ni imel.

Facebook
Zadnjih pet let je živel v Nairobiju.

Američan Jason Spindler je med žrtvami torkovega terorističnega napada na hotelski kompleks v Nairobiju. Kot poroča CNN, je Spindler preživel teroristične napade 11. septembra 2001. Bil je v stavbi številka 7, ki se je zrušila, potem ko je v severnega od dvojčkov svetovnega trgovinskega centra trčilo potniško letalo.

Facebook
En teroristični napad je preživel, drugega ne.

Dopolnil bi 41 let

Peterica je v napadla v torek, varnostne sile pa so jih uspele pokončati šele včeraj. Med 21 žrtvami napada je poleg Spindlerja 16 Kenijcev, Britanec in tri osebe afriškega porekla, ki jih še niso identificirali. 28 ljudi je bilo ranjenih. Odgovornost za napad je prevzela somalijska teroristična skupina Al Šabab, ki je povezana z Al Kaido. Po besedah kenijskega predsednika Uhuruja Kenyatte so iz hotelskega kompleksa rešili 700 civilistov. Američan naj bi v času napada kosil v hotelu. V napadu sta umrla tudi njegova prijatelja Abdalla Dahir in Feisal Ahmed.

Spindler bi naslednji teden dopolnil 41 let. Bil je ustanovitelj in direktor investicijskega in svetovalnega podjetja I-DEV International s sedežem v kenijski prestolnici. Zadnjih pet let je živel v Nairobiju.