Nasilje

VIDEO: Igračar pred kamero napadel svoje noseče dekle. Po oglušujočih krikih ni hotel priti iz postelje

J.P.
11. 12. 2018, 08.11
Posodobljeno: 11. 12. 2018, 08.28
Deli članek:

Njenim prigovor navkljub se ni uspel odtrgati od računalnika.

Facebook
Luke Munday oziroma MrDeadMoth

Bil je pomemben del globalnega tehnološkega podjetja Telstra, zdaj pa je, vsaj začasno, ostal brez vsega.

Hčerkama tega ni privoščil

Lani je v intervjuju dejal, da hoče svoji mladi družini zagotoviti finančno stabilnost, potem ko ga je njegov oče zapustil, ko je imel le dve leti. "Ko je moje dekle prvič zanosilo, se je marsikaj spremenilo. Soočen sem bil s številnimi odgovornostmi. Bil sem odločen, da ne bom dopustil, da se mojim otrokom zgodi, kar se je meni," je takrat dejal 26-letni Avstralec.

Na družbenih omrežjih se je pojavil še en posnetek, ogledate si ga lahko spodaj, v katerem je mogoče slišati, kako neprimerno je govoril s svojo hčerko.

Napad pred kamero

V nedeljo so policisti vpadli v njihovo domovanje v Sydneyju. Luke Munday je bil namreč obtožen, da je napadel svojo nosečo partnerko. Prisotni sta bili njuni hčerki, stari tri leta in 20 mesecev. Vse kaže, da je igralec priljubljene igre Fortnite, ki to preko platforme Twitch igra pred internetnim občinstvom – njegov psevdonim je 'MrDeadMoth'  napad posnel. Iz spodnjega posnetka je razvidno, da se partneričinim prigovorom navkljub ni uspel odtrgati od računalnika, da bi prišel na večerjo. "Pojdi stran … Takoj pridem, tu imaš odgovor," ji je zabrusil v nekem trenutku. Dekle se ni dalo; Mundayja kar naenkrat ni bilo več pred kamero, ko so se zaslišali kriki. "Ali vedo, da si name položil roko in da sem noseča," je kriknila. "Upam, da vsi veste, da sem noseča in da me je napadel!" Ko se je spet usedel pred računalnik, se je prepir nadaljeval – označil jo je za psa in ji očital, da je on tisti, ki domov "nosi" denar.

Suspendiran

Munday, ki naj bi za omenjeno igro porabil osem ur na dan, bo pred sodnika stopil v četrtek. Dekle je napad pretresel, poškodb menda ni utrpela.

Iz omenjenega podjetja so sporočili, da so 26-letnika, ki je tam zaposlen kot omrežni inženir, suspendirali, dokler traja policijska preiskava, in obsodili nasilje v družini.