Pomagajmo mu

Jasmin sporoča: "Želim si okusiti vse, kar je dano vam zdravim."

P.K.
11. 12. 2018, 06.50
Deli članek:

Jasmin Korbar, prijazen in nasmejan Preboldčan, se je obrnil na Slovence, saj si srčno želi, da bi mu pomagali uresničiti veliko željo, ki je – silvestrovanje na Obali.

Facebook
Jasmin Korbar iz Prebolda je nedavno na facebook zapisal, da je že malo obupan, ker se mu ni še nihče javil.

Spoznajte 29-letnega mladeniča, ki zase pravi, da ima plemenito in iskreno srce, že od rojstva pa je zaznamovan.
»Živim namreč z boleznijo, ki ji pravimo spinalna mišična atrofija (SMA). Spada med živčno-mišično obolenja. Pri tem obolenju gre za postopno propadanje mišičnih vlaken, kar najbolj prizadene mišice, ki sodelujejo pri plazenju, hoji, drži vratu in glave ter požiranju,« je opisal svoje stanje.

Neobremenjen spremljevalec

Življenje s tako diagnozo ni lahko, najbolj pa ga boli osamljenost. »Pogrešam družbo, zelo. Ker sem gibalno oviran, večino časa preživim v stanovanju skupaj z mamo. Želim pa si na sprehod. Želim si okusiti vse, kar je dano vam zdravim,« je skromno pripomnil prijazni Jasmin, ki ima sicer poleg tega, da ljubi morje, zelo rad živali in družbo neobremenjenih, pozitivnih mladih ljudi, s katerimi lahko poklepeta in se ob njih tudi sprosti.

Facebook
Jasmin zelo pogreša družbo, saj svoje dneve zaradi gibalne oviranosti preživlja samo v stanovanju skupaj z mamo.

A najti spremljevalca, ki bo šel z njim v Izolo v Dom dva topola, ni tako preprosto, saj je mladi Preboldčan na družbenem omrežju potožil, da do zdaj še ni našel nikogar, ki bi bil pripravljen iti z njim na morje. »Malo sem že obupan, ker se mi še vedno nihče ni javil. Žalostno. Še enkrat torej naprošam kogarkoli, ki še nima načrtov za praznike, da bi me spremljal za novo leto v Izoli. Že tako sem za ogromno prikrajšan; ne morem iti, kamor bi si želel, zato mi, prosim, vsaj to omogočite, da bom imel kaj od novega leta,« je njegova ganljiva izpoved.

Zdravilo za dušo

Mnogi, ki bi mu radi ustregli, vendar že imajo načrte za praznike, so zapisali, da si zanj srčno želijo, da bi našel iskreno in spoštljivo družbo. Ob tem so opozorili na predsodke, ki vladajo do gibalno oviranih. »Tudi ljudje z invalidnostjo potrebujemo druženje kot vsak človek, nujna je tudi sprememba okolja. Vse to so zdravila za telo in dušo,« so dejali v podporo mlademu Jasminu.