Po reševalni akciji

Muska bo tožil v treh državah. Dejal je, da mu je zmožen uničiti življenje

J.P.
6. 9. 2018, 09.10
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 09.15
Deli članek:

Britanec, ki ga je Musk označil za pedofila, namerava tožiti.

Profimedia
Vernon Unsworth je sodeloval pri reševanju tajskih dečkov.

Vernon Unsworth namerava ukrepati zoper milijarderja, ki ga je označil za pedofila. V mislih ima, kar se tiče tožbe, tri države: Tajsko, ker bi tam Elona Muska lahko zaprli, Veliko Britanijo in Združene države Amerike.

63-letni potapljač je Muskove obtožbe, da je na Tajskem imel otroško nevesto za neresnične.

Profimedia
Elon Musk je predvčerajšnjim spet dregnil v osje gnezdo.

"Svetovali so mi, da naj bom zelo previden, ker je ta človek zmožen narediti vse, da mi oteži življenje," je dejal za britanske medije. Oglasila se je tudi njegova tajska partnerica, 40-letna Woranan Ratrawiphukkun, ki je povedala, da pač ni otroška nevesta, kot je dejal Musk. Z Britancem sta se spoznala pred sedmimi leti, danes živita na podeželju v bližini tajskega mesta Chiang Rai.

Zamera?

Musk ga je za pedofila označil med reševanjem 12 tajskih dečkov, ki so julija ostali ujeti v jami. Unsworth je bil prvi tujec na kraju dogajanja, 47-letnemu milijarderju pa se je zameril, ker je zavrnil njegovo idejo o podmornici, s katero bi reševali ujete. Predlog je označil za samopromocijo. Musk se mu je nekaj dni pozneje opravičil, a je predvčerajšnjim navrgel, da se je Unsworth na Tajsko preselil zaradi otroške neveste. Dejal je tudi, da upa, da ga bo tožil.