Spor

Musk se je spet spravil na potapljača, ki ga je označil za pedofila

J.P.
5. 9. 2018, 08.39
Posodobljeno: 5. 9. 2018, 08.48
Deli članek:

Ko je že kazalo, da je zadeva zaključena, je milijarder spet dregnil v osje gnezdo.

Profimedia
Elon Musk se mu je opravičil, a zadeve še ni opustil.

Tajske dečke, ki so julija ostali ujeti v jami, so uspešno rešili. V reševalni akciji je sodeloval tudi Britanec Vernon Unsworth, ki se je zapletel z Elonom Muskom; Unsworth ni bil naklonjen Muskovemu predlogu, kako rešiti 12 dečkov – s podmornico. Britanec je idejo označil za samopromocijo, Musk pa se je odzval z nizom tvitov, v enem od njih je potapljača označil za pedofila. Po nekaj dneh se mu je opravičil.

Upa, da ga toži

Profimedia
Vernon Unsworth

Musk se je že prejšnji teden začel spraševati – spet na twitterju –, zakaj Britanec še ni uporabil pravnih sredstev. Prvotno je namreč dejal, da jih morda bo. Včeraj pa je šel korak dlje. "Svetujem vam, da pokličete ljudi, ki jih poznate na Tajskem, izveste, kaj se dogaja in nehate braniti posiljevalca otrok," je 47-letnik zapisal v elektronskem sporočilu, ki ga je poslal Buzzfeed News. "On je star, samski belec iz Anglije, ki že 30 do 40 let potuje oziroma živi na Tajskem, dokler se ni zaradi otroške neveste, ki je takrat imela 12 let, preselil v Chiang Rai. Upam, da me toži," je še zapisal.

Odvetnik 63-letnega Unswortha je zanikal Muskove obtožbe. Britanski mediji sicer poročajo, da je potapljač zadnjih sedem let v zvezi s 40-letno Tajko.