Otroška užaljenost

Za pedofila ga je razglasil v jezi, zdaj se je opravičil. Bo to dovolj?

T.L.
18. 7. 2018, 09.54
Posodobljeno: 18. 7. 2018, 10.31
Deli članek:

Dobro novico o uspešni mednarodni akciji reševanja tajskih dečkov je skazil samosvoj milijarder Musk, ki je enega od ključnih reševalcev zaradi užaljenosti na twitterju označil za pedofila.

Reuters
Elon Musk je ustanovitelj Tesle, SpaceX in SolarCity.

Uspešno akcijo reševanja tajskih dečkov, ujetih v jami, akcijo, ki je združila ljudi po vsem svetu, je zasenčil "spletni incident", ko je milijarder in inovator Elon Musk enega od ključnih reševalcev med potapljači, Britanca Vernona Unswortha, na twitterju razglasil kar za pedofila. Musk je bil užaljen, ker njegov doprinos k akciji - njegovi strokovnjaki so zgradili posebno mini podmornico, ki naj bi pomagala rešiti otroke iz ozkih podvodnih tunelov v jami - ni naletel na odprte roke pri reševalcih, saj so presodili, da si s podmornico ne morejo pomagati, medtem ko je kasneje Vernon dejal, da je šlo pri podmornici le za promocijsko potezo.

Po nekaj dneh, ko se je očitno Muskova jeza ohladila, se je potapljaču zdaj opravičil. "Njegova dejanja proti meni ne upravičijo mojih dejanj proti njemu in za to se opravičujem," je po poročanju BBC dejal Musk. Morda je k Muskovemu opravičilu - poleg tega, da je junaka reševalne akcije neprimerno zmerjati s pedofilom - spodbudila tudi napoved Britanca, da bo najverjetneje uporabil pravna sredstva. 

Profimedia
Bo Vernonu Unsworthu milijarderjevo opravičilo zadostovalo?

Kakorkoli že, na twitterju je Musk potrdil, da je obtožbe izrekel v jezi, ko je "gospod Unsworth izrekel več neresnic in namignil, da spolno občujem z mini podmornico, ki je bila zgrajena iz dobrote in skladno s specifikacijami vodje potapljaške ekipe".