Vojna besed

Musk potapljača, ki je reševal tajske dečke, razglasil za pedofila

J.P.
16. 7. 2018, 17.07
Posodobljeno: 16. 7. 2018, 17.15
Deli članek:

Britanski potapljač, ki je sodeloval pri reševanju tajskih dečkov, bo morda tožil podjetnika, ki ga je na twitterju označil za pedofila.

Profimedia
Elon Musk vztraja, da bi njegova metoda gotovo delovala.

Vernon Unsworth, čigar znanje je bilo pri reševanju ujetih tajskih dečkov v veliko korist, tvitov sicer še ni videl. Kaj si o njih misli, bo zato razkril ob povratku v Veliko Britanijo. Je pa dejal, da bo zoper Elona Muska najverjetneje ukrepal: "Ta zadeva ni končana."

Profimedia
Vernon Unsworth bo opravil z Muskom, ko se vrne domov.

Sporna metoda

Jabolko spora je bila Muskova ideja o podmornici, s katero bi rešili ujete dečke. Unsworth ni slepomišil: dejal je, da "absolutno ni možnosti, da bi lahko delovala" in da gre zgolj za samopromocijo. "Podmornica je, če se ne motim, v dolžino merila približno 1,7 metra. Bila je preveč okorna, da bi zmogla zavoje in obiti prepreke," je dejal britanski potapljač.

Musk se mu je maščeval včeraj – v nizu bizarnih tvitov se je zaklel, da bo predložil videoposnetke, s katerimi bo dokazal, da ima prav. "Oprosti pedo, sam si to hotel," je zapisal v enem od njih. Ko so se ob dejstvo, da je enega od reševalcev označil za pedofila, obregnili njegovi sledilci, jim je odgovoril: "Lahko ste prepričani, da je res." Musk je tvite pozneje zbrisal.