Nekateri so bili "zavedeni"

Kriminalisti dregnili v gnezdo, imenovano "Štajerska varda." Aretirali "poveljnika" Šiška

S.R.
6. 9. 2018, 08.52
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 11.34
Deli članek:

Policija je zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve aretirala dve osebi, med njimi tudi samooklicanega poveljnika Andreja Šiška. Njegovi starši nad dogajanjem niso presenečeni.

Facebook
Policija zaradi ščuvanja k "puču" aretirala dve osebi.

Po spornem zborovanju v uniforme oblečenih in oboroženih "silakov," ki so se pod vodstvom "poveljnika" Andreja Šiška zbrali na območju Apač, so rokave zavihali tudi slovenski policisti in kriminalisti.

Ti so primer obravnavali z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil, intenziven predkazenski postopek pa je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, sporočajo iz Generalne policijske uprave (GPU).

Po navedbah tiskovnega predstavnika GPU Draga Menegalije so kriminalisti danes zjutraj začeli z izvajanjem petih hišnih preiskav stanovanjskih objektov in vozil, ob tem pa so pridržali Šiška in še enega osumljenca. Med hišno preiskavo pri Šišku, kjer naj bi stikali tudi za orožjem, naj bi po besedah njegovih staršev našli zgolj nekaj nabojev. Na terenu je kar 40 kriminalistov. Preiskava je sicer usmerjena v zbiranja dokazov in zavarovanja sledi v primeru storitve kaznivih dejanj "ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve," "nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva" ter pečanja z drogo.

Kriminalisti so ugotovili, da so organizatorji spornega zborovanja, ki je potekalo 1. septembra, določen del prisotnih oseb zavedli, zato vse, ki bi karkoli vedele o tem zborovanju "štajerskih vard" pozivajo, naj se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.