Predsednik

Vsak četrti delovni dan si privošči golf

B.K.
3. 9. 2018, 09.00
Posodobljeno: 3. 9. 2018, 09.07
Deli članek:

Ameriški predsednik pogosto najde čas za priljubljeno igro. Tudi, če bi moral biti nekje drugje.

Profimedia
Kaj pravite na tole držo?

Medtem, ko so ameriški uradniki, nekdanji predsedniki in slavni estradniki v črnem obiskali pogreb ameriškega senatorja in veterana Vietnamske vojne Johna McCaina, je ameriški predsednik Donald Trump igral golf na enem izmed svojih številnih igrišč.

Po poročanju tujih medijev so Trumpa prosili, naj se pogreba na udeleži. Razlog? Spor s pokojnim senatorjem, ki se ni končal tudi po njegovi nenadni smrti. Pogreba se je sicer udeležila Trumpova hči Ivanka z možem, medtem ko je oče igral golf, v Trumpovem nacionalnem golf klubu v ameriški zvezni državi Virginia.

Profimedia
Predsednik se pripravlja na zamah.

To ni za ameriškega predsednika nič nenavadnega. Kot namreč kažejo statistike, je v 590 dneh, odkar je nastopil na funkcijo, Trump enega izmed svojih golf klubov obiskal kar 153-krat, poroča portal Business Insider. To znese 25 odstotkov oziroma eno četrtino vseh dni.

Največkrat si je Trump od vodenja države oddahnil v letovišču Mar-a-Lago na Floridi, 17 dni je funkcijo predsednika opravljal iz svojega kluba Bedminster v zvezni državi New Jersey, ob koncih tedna pa rad obišče omenjeni klub v Virginiji, saj je od Bele hiše oddaljen le pol ure vožnje z avtomobilom.

Profimedia
Donald Trump igra golf na njegovem letovišču Turnberry na Škotskem.

Trump je sicer med predvolilno kampanjo svojega predhodnika, demokrata Baracka Obamo večkrat obtožil lenarjenja, saj naj bi prevečkrat igral golf. Rekel je tudi, da on kot predsednik, ne bo imel časa za golf. No, v prvem letu njegovega mandata, je Trump igrišče za golf obiskal kar 90-krat. Obama v istem časovnem obdobju? Le enkrat.

Profimedia
Ups ...