Streljanje v ZDA

Je 24-letnik streljal, ker je izgubil na turnirju?

G.G.
27. 8. 2018, 09.49
Posodobljeno: 27. 8. 2018, 11.19
Deli članek:

V vlogi ponorelega strelca v še enem ameriškem mestu je tokrat nastopil 24-letni David Katz iz Baltimora v zvezni državi Maryland.

YouTube
David Katz je veljal za resnega igralca, ki se ni družil z ostalimi.

Katz je začel streljati med nedeljskim turnirjem v videoigri Madden NFL v Jacksonvillu na Floridi. Ubil je dva, poškodoval jih je devet, nato pa si je sodil sam.

Kakšni motivi so gnali 24-letnika z vzdevkoma "Bread" in "Sliced Bread" , ki je tudi sodeloval na turnirju? Organizatorji so sporočili, da je Katz tik pred "incidentom" izgubil, zato policija med drugim preiskuje tudi motive v smeri "maščevanja".

Na srd v srcu strelca nakazujejo tudi pričevanja udeležencev turnirja. Eden izmed njih je dejal, da je bil Katz besen po porazu. Odšel je do avta, prijel za pištolo, se vrnil in začel streljati.

V streljanju na Floridi napadalec sodil samemu sebi, še dva mrtva

Reuters
Prizorišče zločina.

Ameriški mediji so medtem izbrskali nekaj podatkov o Katzu. Na lanskem turnirju so ga v živo na Youtubu predstavili kot mladeniča, ki ne kaže čustev med svojimi tekmami in se drži raje zase. »Tukaj ne išče prijateljstev,« so zapisali in ga predstavili kot zelo resnega igralca. Kako tudi ne, saj je februarja lani zmagal na podobnem turnirju.

Zmagovalec turnirja v Jacksonvillu bi prejel 25 tisoč dolarjev, prvi dve mesti pa bi peljali na finale v Las Vegasu, kjer bi se za prvo nagrado v višini 125 tisoč dolarjev pomerilo 16 najboljših igralcev.