Stiska

V grmovju našli novorojenčka, mamica pobegnila

R.T.
20. 8. 2018, 10.36
Posodobljeno: 20. 8. 2018, 11.34
Deli članek:

Mimoidoča sprehajalka je v grmovju bavarskega mesta München našla novorojenčka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Otroka je v soboto zjutraj opazila ženska, ki je po mestu sprehajala svojega psa. Nemudoma je obvestila pediatra, ki je novorojenčka pravočasno rešil. Ko so novorojenčka našli, je njegova telesna temperatura že padla na komaj 26 stopinj Celzija. Otrok je sedaj v dobrem stanju, so sporočili nemški policisti.

Rojstvo otroka se je moralo zgoditi le nekaj minut preden ga je ženska opazila v grmovju, so še sporočili iz policije in dejali, da je bila popkovina prerezana v ihti.

Policija je kasneje v zvezi z dogodkom prijela 47-letnega moškega, ki naj bi z domnevno materjo imel kratko razmerje v zadnjih urah pred rojstvom. Moški je dejal, da je žensko poznal iz družbenih omrežij. Dobila sta se v petek zvečer, v soboto zjutraj pa je hotela, da jo zapelje do železniške postaje, od koder bi se z vlakom odpeljala v bolnišnico, saj je tožila o bolečinah v trebuhu.

Ženska je za nekaj časa izginila, medtem ko je moški pospravljal stanovanje, nato pa se je vrnila in opazil je, da je njen trebuh bil nekoliko manjši. Nato jo je zapeljal na postajo.

27-letna ženska ga je kasneje iz bolnišnice v Frankfurtu poklicala, tako so jo tudi izsledili policisti, ki še dalje raziskujejo okoliščine nenavadnega rojstva.