Asia Argento, zadnja partnerka pokojnega chefa Anthonyja Bourdaina, in ena od prvih žensk, ki je javno obtožila padlega hollywoodskega mogula Harveyja Weinsteina spolnega napada, naj bi imela, v kolikor bo poročanje sicer precej zanesljivega The New York Timesa potrjeno, sama temno preteklost. Časnik namreč poroča, da je Argentova po dogovoru leta 2017 plačala odškodninskih zahtevek zaradi spolnega napada na mladoletnega, v času napada 17 let starega, igralca. 

The New York Times poroča, da je igralka plačala nekdanjemu otroškemu filmskemu zvezdniku Jimmyju Bennettu 380.000 ameriških dolarjev (več kot 330.000 evrov) le nekaj mesecev zatem, ko je javno obtožila Weinsteina spolnega napada.

asia argento
Profimedia
Asia Argento

Domnevni napad naj bi se zgodil v hotelski sobi v Kaliforniji leta 2013, ko je bila Argentova stara 37 let, Bennett pa 17. V zvezni državi Kalifornija je zakonsko predpisana starost spolne privolitve sicer 18 let.

Dokumenti, ki so jih novinarji New York Timesa dobili na vpogled, razkrivajo, da je Bennett trdil, da je imel "srečanje spolne narave" z Argentovo, po dogodku pa da se je počutil "zelo zmedeno, prestrašeno in gnusno". Bennett je trdil, da je dogodek vplival na njegovo sposobnost dela in je nameraval Argentovo tožiti za 3,5 milijona dolarjev. Milijonski znesek bi odtehtal njegovo čustveno stisko, grožnje z nasiljem in napad. 

Argentova se je strinjala, da Bennettu plača 380.000 ameriških dolarjev v obdobju 18 mesecev, njena odvetnica Carrie Goldberg pa je znesek opisala kot denar v "pomoč gospodu Bennettu". Del dogovora je zajemal tudi Bennettovo privoljenje, da dobi igralka vse pravice fotografije, "sebka", ki prikazuje Bennetta in Argentovo v postelji. 

Ali je Bourdain, sicer eden od največjih zagovornikov Argentove, ki jo je zaradi vloge v gibanju #MeeToo koval v zvezde, pred smrtjo vedel za plačila, ni znano. 

Maja letos na filmskem festivalu v francoskem Cannesu je Argentova v čustveno nabitem govoru javno spregovorila o tem, kako jo je Weinstein posilil prav v času trajanja festivala v Cannesu leta 1997 in hkrati za sokrive obtožila še vse ljudi v industriji, ki so vsa leta vedeli za Weinsteinova kazniva dejanja, ukrepali pa niso.