45-letni brazilski plastični kirurg Denis Furtado, ki je javnosti znan pod vzdevkom dr. Bumbum, saj večino dela opravi na povečanju zadnjic, je obtožen umora pacientke Lilian Calixto.

Furtado je bil aretiran konec julija, po tem, ko je nekaj tednov bežal pred roko pravice, ki ga je lovila zaradi smrti 46-letne bančne uslužbenke. Calixto, ki se je pri njemu na domu zglasila zaradi želje po večji zadnjici, naj bi umrla zaradi injekcij, ki so vsebovale metil-metakrilat. Tega kirurgi uporabljajo zgolj za manjša povečanja ustnic in ne za večje posege, kot je povečanje zadnjice. Materi dveh otrok, se je zato med posegom zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo, zaradi česar jo je Bumbum odpeljal v bolnišnico. Zaradi težav s srcem je nekaj ur pozneje umrla, Bumbum pa jo je popihal.

Tožilstvo je poleg Furtada za umor obtožilo še njegovo mamo, partnerko, tajnico in hišno pomočnico. Vse naj bi bile tako ali drugače vpletene v usodni poseg.

Furtadova odvetnica Naiara Baldanza sicer trdi, da je njen klient nedolžen. Poseg naj bi bil namreč v skladu z brazilsko zakonodajo.