Mobilna verzija
21:32 19. avgust 2018

Otroke je uril za pokole na šolah

G.G. Amalia
4 Posodobljeno: 08:30 / 09.8.2018

Tožilstvo je sporočilo, da je 39-letni Siraj Wahhaj nekatere od otrok učil rokovanja z orožjem.

siraj wahhaj

Policisti so pridržali Siraja Wahhaja, pristaša skrajnega islama. Foto: Taos County Sheriffs Office

Preiskava odstira tančico v groteskno grozljivi svet pristaša skrajnega islama, 39-letnega Siraja Wahhaja, ki je na odročnem predelu Nove Mehike več mesecev zadrževal 11 otrok in tri ženske.

Policisti so Wahhaja in njegovo kolibo v bližini mesta Amalia imeli na očeh dalj časa, šele sporočilo, da se tam nahajajo sestradani otroci, pa jim je omogočilo, da so dobili nalog za preiskavo. Pisali smo, da so v nekakšni na pol v zemljo vkopani prikolici našli enajst lačnih in razcapanih otrok starih od enega do 15 let.

Zakaj so bili tako zanemarjeni, še ni povsem jasno, nekatere izmed njih pa je Wahhaj pred improviziranim bivališčem uril veščin streljanja. Tožilstvo meni, da jih je treniral za izvedbo strelskega napada na šolah.

Medtem je policija potrdila identiteto mrtvega 4-letnega fanta, ki so ga našli na Wahhajevem »posestvu«. Gre za njegovega sina, ki ga je decembra lani ugrabil iz doma njegove bivše partnerke v ameriški zvezni državi Georgia.

amalia, ugrabitev, bivališče1

V takšnih razmerah je životarilo 11 otrok. Foto: Taos County Sheriffs Office

Poleg Wahhaja je policija aretirala še lastnika zemljišča in njegovega domnevnega pajdaša Lucasa Mortona, tri ženske pa se bodo očitkov zanemarjanja otrok branile s prostosti.

Vaš prispevek