Primerjava cen

Koliko boste odšteli za plovbo po Jadranu?

Zoran Franc
26. 7. 2018, 20.00
Deli članek:

Ni pravega poletja in dopusta na morju, če si ne privoščite enodnevnega izleta z ladjico. Številni ponudniki panoramskih voženj z barko poskrbijo še za mornarsko malico. Kaj pa cene?

Dreamstime
Določeni ponudniki ponujajo prevoze zgolj za organizirane skupine.

Lahen vetrič, ki kuštra lase, in vroče sonce, ki prijetno boža, medtem ko uživamo ob pogledu na neskončno morje in valove, ki jih reže barka, v marsikomu vzbudita občutek svobode in lahkotnosti. Zato je izlet z barko vsako leto dovolj zanimiv, da si ga je vredno vedno znova privoščiti. Ponudniki prevozov dve- ali triurne vožnje popestrijo še z malico, ki navadno zajema pečene sardele, kozarec vina ali soka. Za koliko?

SLOVENSKA OBALA

Pri nas se lahko odločite za prevoze pretežno v vseh slovenskih obmorskih mestih. Izbrali smo le nekatere izmed mnogih, a naj vas opozorimo, da številni ponudniki ponujajo prevoze le organiziranim skupinam in si vožnje kot družina z dvema otrokoma ne boste mogli privoščiti oziroma boste morali poiskati drugega ponudnika.

Dreamstime
Piran si lahko iz povsem drugačne perspektive ogledate za 15 evrov.

KOPER

Za triurno vožnjo ob slovenski obali z odhodom iz Kopra, ki ponuja postanek tudi v Piranu, boste odšteli 15 evrov, a pogoj je, da se za vožnjo odloči najmanj 25 ljudi. Če si želite vožnjo popestriti še z malico, ta je sestavljena iz sardel na žaru, 0,3 litra pijače (vino, sok ali radenska), pa boste morali odšteti sedem evrov več. Lahko se odločite tudi za ribji piknik na barki, ta traja pet ur. Piknik bodo obogatili z ribjim namazom, sardelami na žaru, kalamari na žaru s prilogo, 0,5 litra vina, sokom in radensko. Za piknik boste odšteli 35 evrov.

IZOLA

V Izoli smo našli zgolj enega ponudnika prevozov z barko. Za panoramsko vožnjo ob slovenski obali, ki bo trajala ves dan – hrana in pijača nista navedeni, prav tako ne okviren čas – boste odšteli od 35 do 39 evrov.

Dreamstime
Za odhod se lahko dogovorite tudi pri zalivu Bernardin.

PORTOROŽ

Za prevoze z barko v Portorožu smo se obrnili na turističnoinformacijski center. Ponujajo vam vožnje iz Portoroža do Izole, za triurno vožnjo boste odšteli 18 evrov. Toda ponudba zajema zgolj prevoz in razlago, brez malice in pijače na barki. Če pa si želite še razvajanja z mornarsko malico, boste morali seči nekoliko globlje v žep kot v Kopru. Za osnovni meni s sardelami, kalamari na žaru, solato in pijačo boste odšteli 32 evrov, za najdražjega pa 48 evrov (ta ponuja še slane sardone, bakalar in pršut z olivami). Odločite se lahko tudi za vožnjo z ladjico s steklenim dnom. Za triurno vožnjo od Pirana do Strunjana boste odšteli 15 evrov.

HRVAŠKA OBALA

Hrvati menijo, da so sardele na žaru, ki se jih poplakne s kozarcem vina, zmeraj dobra izbira. Če k temu pripišemo še lahen morski vetrič, pa skoraj ni več kaj razmišljati.

Dreamstime
Kornate lahko obiščete s plovbo iz Petrčan za 46,74 evra.

RABAC

V Rabcu, kraju med Puljem in Opatijo, boste za enourno vožnjo z barko s steklenim dnom odšteli 100 kun (13,35 evra). Primerljiva cena je tudi na otoku Krku, kjer boste za 45-minutno vožnjo odšteli 80 kun (10,68 evra).

NOVI VINODOLSKI

Če ste na dopustu v okolici Novega Vinodolskega, vam ponujajo izlet z ladjico do Reke. A to še ni vse, tam se bo ladja zasidrala za dve uri, vi pa boste svoj izlet dopolnili z dveurnim sprehodom po Reki ali pa se boste odpravili v »shopping«, kot sami imenujejo »turo«.  Za izlet z nakupovanjem boste odšteli 185 kun (24,70 evra).

Dreamstime
Za vožnjo z barko s steklenim dnom med Piranom in Strunjanom boste odšteli 15 evrov.

PETRČANE

Če ste na dopustu v okolici Zadra, se odpeljite do Petrčan, kjer vam ponujajo izlet z barko do Kornatov. Na poti vas bodo postregli tudi z zajtrkom in kosilom, ne bo pa manjkalo niti sokov in vina. Za skoraj celodnevno vožnjo boste odšteli 350 kun (46,74 evra).