zakonci

Cerar pravi, da je Melania vedno prijazna in prijetna

STA/B.K.
12. 7. 2018, 15.34
Posodobljeno: 12. 7. 2018, 15.37
Deli članek:

Cerar je po vrhu zveze Nato v Bruslju povedal, da sta se s partnerico tudi tokrat pogovarjala s prvo damo ZDA Melanio Trump.

Reuters
Miro Cerar in Melania Trump ob vrhu zveze Nato v Bruslju.

"Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije, ki ni pozabila slovensko. Nasprotno, zelo dobro govori in vedno je vesela, ko se pogovarjamo o naši domovini," je dejal slovenski premier Miro Cerar.

Cerar je pojasnil, da se je z Melanio Trump pogovarjal v sredo, njegova partnerica Mojca Stropnik pa je z njo v sredo in verjetno tudi danes preživela še nekoliko več časa. "Zdaj se že kar dobro poznamo. Pogovori so vedno prijetni, seveda potekajo v slovenščini," je še dejal.

Ameriška prva dama je po Cerarjevih besedah tudi izrazila upanje, da se bodo videli, ko bo prišla v Slovenijo. Na vprašanje, ali je morda povedala, kdaj bo prišla, pa je premier, ki opravlja tekoče posle, odgovoril, da ne.

Ob robu vrha Nata v Bruslju je bilo sicer danes slišati neuradne komentarje, da je Melania, ki se je ob robu vrha udeležila programa za partnerje voditeljev, v pogovorih vselej prijazna in vljudna.

Po prejšnjem vrhu Nata maja lani je Cerar povedal, da sta imeli njegova partnerica Mojca Stropnik in ameriška prva dama v sklopu partnerskega programa "zelo prijeten pogovor" in da sta "našli pristen človeški stik".