Včeraj smo poročali, da sta nekaj po 19. uri v križišču Dunajske in Linhartove ceste v Ljubljani trčili dve osebni vozili in da je bilo poškodovanih pet oseb. Danes je znanega več.

V rdečo

22-letnik je z osebnim avtomobilom znamke Audi A2 vozil po Dunajski od Vilharjeve proti Topniški, v omenjenem križišču pa prevozil rdečo luč. Takrat je iz nasprotne smeri v križišče proti Linhartovi cesti pravilno pripeljala 33-letna voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai Tuscon s katero sta silovito trčila.

Trčenje dunajska, prometna nesreča, 11. 7. 2018
Bralec
Trčenje je bilo silovito.

V nesreči sta oba voznika utrpela lažje poškodbe. Nihče od njiju ni vozil pod vplivom substanc. Voznica je bila med vožnjo pripeta z varnostnim pasom. V vozilu 22 -letnika pa so bili še štirje potniki, od tega sta dva utrpela hude telesne poškodbe (17-letnica, ki je sedela zadaj desno in 18 letnik, ki je sedel spredaj desno), dva pa lažje telesne poškodbe (dve 18-letnici). Nihče od njih ni bil pripet.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.