Vredno vse pohvale

Razkrito, zakaj bo mladi zvezdnik ves denar podaril

T.L.
1. 7. 2018, 12.48
Posodobljeno: 1. 7. 2018, 22.07
Deli članek:

Mbappe je bil ključen mož, ki je zagotovil zmago Francije nad Argentino.

Profimedia
Mladi nogometaš je med najbolj zaslužnimi, da se je Messi s svojo ekipo poslovil od svetovnega prvenstva v Rusiji.

Kylian Mbappe (19) je nova vzhajajoča zvezda svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji. Z dvema zadetkoma in "deležem" pri dosojeni enajstmetrovki za Francijo, je bil ključen mož za zmago trikolorjev nad Argentino s 4:3. 

Še več simpatij pa je mladi nogometaš požel po koncu tekme, ko je na dan prišla informacija, da ves denar in bonuse, ki jih prejme za nastope za francosko reprezentanco, podarja otrokom s težavami v razvoju, saj je prepričan, da za igranje za svojo državo ne bi smel dobiti plačila. 

Za občutek o tem, o kakšnih zneskih teče beseda: Mbappe dobi okoli 20.000 evrov za vsak nastop za reprezentanco, če pa pride Francija v Rusiji do konca, bo dobil še 300.000 evrov. Tudi ta znesek namerava mladi nogometaš kluba PSG podariti. 

Sicer pa tudi angleška reprezentanca že leta namenja denar, ki ga dobijo z bonusi in premijami, v dobrodelne namene. Tudi posamezni nogometaši Nemčije so denar, ki so ga prejeli od Fife za osvojitev SP leta 2014, namenili v dobrodelne namene, medtem ko je Mesut Özil plačal operacije za 23 otrokom v brazilskih bolnišnicah.