Umrl na današnji dan

Mama košarkarskega Mozarta: Mislila sem, da me kliče Dražen, a so me klicali, da mi povedo, da je umrl

J.P.
7. 6. 2018, 11.33
Posodobljeno: 7. 6. 2018, 11.34
Deli članek:

Dražen Petrović je umrl na današnji dan.

Profimedia
Včasih je na njegov grob zahajala vsak dan, zdaj vsak drugi dan.

Ne more verjeti, da je že 25 let brez sina. "Tistega 7. junija leta 1993 sem čakala, da me sin pokliče. Vedno me je poklical, ko je bil na poti. Telefon je zazvonil, javila sem se, misleč, da je on," se spominja Biserka Petrović, mama pokojnega velikana košarke Dražena Petrovića.

Na mestu mrtev

Wikipedia
Dražen Petrović

Ta se je tistega dne z avtomobilom prek Nemčije vračal domov na Hrvaško. Ni sedel za volanom – z vozilom je upravljala njegova partnerica, nemška manekenka Clara Szalatzy. Dražen je spal, ni bil pripet. Pri Denkendorfu sta trčila v drugo vozilo, Dražen je bil na mestu mrtev.

Pred balkonom jo je zaustavil mož

"Na žalost ni klical on. Iz Nemčije je klicala Makedonka, ki me je v hrvaščini najprej vprašala, če je dobila stanovanje Petrovićevih. Ko sem ji to potrdila, mi je povedala, da je moj Dražen umrl. Začela sem jokati, slušalka mi je padla iz rok, v takem stanju sem šla proti balkonu," je dejala za 24sata. K sreči jo je zaustavil mož. "To so bili najtežji dnevi mojega življenja." Pogrebni sprevod pred več tisoč ljudmi, dva dni pozneje pa … "Odšla sem na njegov grob in tam srečala človeka, ki mi je rekel, da sem ga sicer jaz rodila, a da je on od vseh nas. On je naš Dražen. Vsi smo jokali za njim. Tega ne bom nikoli pozabila."

Včasih je na njegov grob zahajala vsak dan, zdaj vsak drugi dan, saj je njen mož že več kot deset let nepokreten.