Svečana predaja

Reševalcem podarili nov motor

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
7. 6. 2018, 10.37
Posodobljeno: 7. 6. 2018, 10.40
Deli članek:

Reševalci imajo v svoji floti ponovno tri motorje, potem ko se enega izgubili v lanski prometni nesreči, ko je voznica na Ljubljanski cesti trčila v reševalca na nujni vožnji.

Gabrijel Toplak
Nov dvokolesnik znamke BMW mariborskih reševalcev.

Družba T2 je dobrodelnost tokrat usmerila v nakup reševalnega motorja za potrebe nujne medicinske pomoči in ga včeraj predala enoti Nujne medicinske pomoči ZD dr. Adolfa Drolca Maribor.

Gabrijel Toplak
V floti imajo še dva motorja za reševanje.

DOKAZ KAKOVOSTNE OSKRBE

Tačas je v Mariboru šest usposobljenih reševalcev na motorjih – Tomas Germ, Boštjan Polenčič, Marko Kukovec, Simon Petrinec, Jure Januš, Branko Kozar.

Poteza podjetja T2 je po besedah Aleksandra Jusa, pomočnika direktorja za zdravstveno nego, dokaz za nadaljevanje kakovostne oskrbe v nujni medicinski oskrbi. »Gre za tretje motorno kolo in bo nekako nadomestilo tistega, ki smo ga izgubili v letu 2016, ko je naš reševalec motorist Domen Klemenčič doživel hudo prometno nesrečo,« je dodal Jus. Aktivacijski čas z motorjem je veliko hitrejši, zato tudi predvsem na območju urbanega okolja beležijo odlične rezultate. »Imamo pa tudi motorno kolo, ki je bolj terenskega značaja za težje dostopne terene, kar nam omogoča, da tudi na takšnih območjih beležimo tisto aktivacijo, ki je v verigi preživetja nujno potreba za reševanje življenja,« je poudaril Jus.

Gabrijel Toplak
Svečano predajo motorja v uporabo sta opravila Aleksander Jus (levo) in Gregor Štampohar.

Nujna medicinska pomoč na motorju deluje že od leta 2001. Od maja do novembra so aktivni na 745 kvadratnih kilometrov velikem območju.

ŠE TEČAJ IN VREDNOSTI BON

Novo pridobitev jim je predal Gregor Štampohar, član poslovodstva T2, in reševalcem ob tej priložnosti podaril tudi intenzivni tečaj varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in bon v vrednosti 2660 evrov za nakup opreme za reševalce na motorju. 

Gabrijel Toplak
Štampohar je reševalcem predal tudi intenzivni tečaj varne vožnje za motoriste.