Vroče poletje

"Ronaldo zapušča Madrid. Konec je"

T.L.
7. 6. 2018, 11.13
Posodobljeno: 7. 6. 2018, 12.03
Deli članek:

Tako poroča portugalski športni dnevnik. Je današnja objava le Ronaldov poskus pritiska na klub, od katerega želi dobiti pogodbo z višjim zneskom letne plače?

Profimedia
Ronaldo in Perez

"Neizpolnjene obljube so privedle do nepovratne odločitve. Sledi akcija.” To je napisano na naslovnici današnje izdaja portugalskega športnega dnevnika Record.
Neizpolnjene obljube naj bi se nanašale na zagotovila o višji plači s sedanjih 21 na 30 milijonov evrov letno, ki da jih je Christiano Ronaldo pred sedmimi meseci dobil od Realovega predsednika Florentina Pereza. Ronaldo neizpolnitev zaveze razume kot Perezovo strategijo, da se ga izrine iz kluba, še piše časnik.

Včeraj sta se tudi srečala Ronaldov zastopnik Jorge Mendes in izvršni direktor Real Madrida José Angel Sánchez, vendar rešitve nista uspela najti, poroča na spletu Managing Madrid. Očitno bo v Madridu poletje še posebej vroče in dolgo ... 

Neymar in Messi služita več

Ronaldo je novembra 2016 z Realom podpisal dogovor do leta 2021. Glede na to, da je pred meseci dopolnil 33 let, je jasno, da bi bila to njegova zadnja pogodba v času, ko je še v vrhunskem profesionalnem zagonu. Po pogodbi ima Ronaldo zagotovljeno plačo v višini 21 milijonov evrov.

Po Ronaldu pa so nekateri nogometaši podpisali nove pogodbe z bistveno višjimi zneski: Neymar s PSG 35 milijonov evrov, Messija Barcelona plačuje s 40 milijoni letno.

In te številke so razlog, zakaj je v Kijevu na slavju po osvojeni lovoriki v Ligi prvakov Ronaldo dejal, da je bilo lepo igrati za Real. Veliko ljudi je izrečeno razumelo kot besede slovesa velikega nogometaša od madridskega giganta.

Med slavjem resne besede

Ko so ga kasneje povprašali, kje je težava, je odgovoril: "Moja težave se vleče že dlje časa. Ni stvar v denarju. Petkrat sem osvojil Ligo prvakov in sem zapisan v zgodovino, ampak …"

Na vprašanje, ali ostaja v Realu, pa je odgovoril: "Ničesar ne morem zagotoviti, ne bom lagal. Ne bom skrival, da bom v naslednjih nekaj dneh opravil pogovore, ki jih moram opraviti. Nekaj se bo zgodilo, naslednji teden pa navijačem razkrijem, kaj to je."

Na vprašanje, ali ima težave s predsednikom Perezom, pa je odvrnil: "Z njim se pogovarjam in ga pozdravljam, saj se pravi profesionalec. Nimam težav z njim."

Na pripombo, ali ni slavje ob osvojitvi Lige prvakov nekoliko napačen čas za takšne novice, je bil Ronaldo hladen: "Strinjam se, da ni pravi čas, ampak moram biti iskren. Ne govorim veliko, ampak kar izjavim, ima težo. Ne obžalujem tega, kar se izjavil, ker sem to moral povedati.Že naslednji dan v Madridu pa je Ronaldo napovedal navijačem, da se vidijo naslednjo sezono. Če je verjeti portugalskemu časniku, pa temu ne bo tako.

V časniku so še spomnili, da kljub Ronaldovim beseda, da "ne gre za denar", tega ne gre vzeti dobesedno, saj da je podobne "manevre" in medijske pritiske izvajal vedno, ko je želel boljšo pogodbo od Reala.