Vizum

Bodo Abramoviča izgnali iz Velike Britanije?

G.G.
20. 5. 2018, 19.44
Posodobljeno: 20. 5. 2018, 20.01
Deli članek:

Z naslovom pretiravamo. Je pa res, da 51-letnemu bogatašu Romanu Abramoviču, ki je najbolj znan kot lastnik nogometnega kluba Chelsea, niso obnovili vizuma.

Profimedia
51-letni Roman Abramovič je zamudil finale med njegovim Chelseajem in Manchester Unitedom.

Odnosi med Veliko Britanijo in Rusijo so se zaostrili po aferi z zastrupitvijo upokojenega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala, ki je medtem že okreval. Britanci so za domnevno zastrupitev z novičkom obtožili Rusijo, splošno znano pa je, da je Abramovič v dobrih odnosih z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom

Abramoviču je vizum potekel konec aprila, še vedno pa mu ga niso podaljšali, čeprav gre za rutinsko birokratsko potezo. Ne Abramovičevi odvetniki ne britanski minister za varnost Ben Wallace zadeve ne komentirajo. Gre le za nagajanje, birokratsko zavlačevanje ali kaj resnejšega?

Zamudil slavje Chelsea

S svojim zasebnim letalom je 51-letni Rus 1. aprila odpotoval v Moskvo, nato je obiskal New York, Monako in Švico. V soboto ga ni bilo med gledalci na finalni tekmi angleškega pokala med Chelseajem in Manchester Unitedom. Ker v preteklosti takšnih tekem nikoli ni zamujal, vsi domnevajo, da se še ni vrnil v London.

Abramovič, ki je bil med letoma 2000 in 2008 guverner sibirske ruske regije Čukotka, je na 13. mestu najbogatejših prebivalcev Otoka. Pod palcem naj bi imel dobrih deset in pol milijarde evrov.