Bitcoin

Na trg kriptovalut vstopa Wall Street, a cene ne naraščajo

R.T.
11. 5. 2018, 12.14
Posodobljeno: 11. 5. 2018, 12.33
Deli članek:

Ameriška borza na Wall Streetu se vključuje v trg kriptovalut. Več znanih družb je namreč v zadnjih dneh sporočilo, da se pripravljajo na trgovanje z bitcoinom in njegovimi sestrskimi valutami. A čeprav gre za največjo borzo na svetu, omenjene namere niso sprožile dviga cen.

Profimedia
Menjalnica kriptovalut v Seulu.

Še več, čeprav je vrednost bitcoina v prvih dneh maja malce narasla, je danes že nižja kot v začetku meseca in to kljub dejstvu, da je ena izmed največjih investicijskih bank Goldman Sachs oznanila, da raziskuje načine kako trgovati v kripto valutah.

Kriptovalute še vedno pesti problem varnosti. V preteklosti je bilo več kripto menjalnic tarča napadov in izgube sredstev, kar predstavlja veliko tveganje za resnejše investitorje. Ob tem je nejasno tudi, kako bodo kriptovalute v svetu sploh regulirane.

Coinmarketcap
Takole se je gibala vrednost bitcoina v zadnjem tednu.

Morda bi bile vrednosti bitcoina in ostalih kriptovalut brez nedavnega razvoja na Wall Streetu še nižje. Prihod tradicionalnih finančnih igralcev na relativno nov trg kriptovalut zaenkrat še ni povrnil evforije investitorjev in visokih cen na trgu, ki smo jim bili priča lani.

Bitcoin se je sicer pobral iz luknje v katero je padel v začetku letošnjega leta. Po rekordni vrednosti skoraj 20.000 ameriških dolarjev za en kripto kovanec sredi decembra lani, je bitcoin dosegel dno v začetku letošnjega februarja, ko je cena za en bitcoin padla pod 7.000 dolarjev. Danes se cena bitcoina giblje nekje pod 9.000 dolarjev.