Oče tragično izgubil sina

Razpoka v alpskem ledeniku vzela življenje najstnika

S.R.
11. 5. 2018, 12.04
Posodobljeno: 11. 5. 2018, 12.08
Deli članek:

Tragična nesreča se je včeraj pripetila ob vznožju švicarske gore Monte Rosa.

Profimedia
Najstnik je tragično umrl na švicarskem ledeniku Gorner.

Med sprehodom ob vznožju gore Monte Rosa v švicarskem kantonu Valais je v smrt padel 17-letni državljan Japonske. Najstnik, sicer živeč v mestu Winterthur, se je v dopoldanskih urah s svojim očetom odpravil na sprehod po ledeniku, medtem ko sta čakala na reševalni helikopter, ki bi ju moral odpeljati v dolino. Malo pred poldnevom mu je med pohajkovanjem na 3200 metrih nadmorske višine zdrsnilo, zaradi česar je padel v 12 metrov globoko razpoko. Poškodbe so bile prehude, v bolnišnici so ga lahko le še razglasili za mrtvega.

Mladenič in njegov oče sta sicer noč preživela v eni od gorskih koč, navaja policijsko poročilo. Tamkajšnji upravitelj jima je zaradi neustrezne opreme, njuna edina oprema so bili namreč čevlji z derezami, svetoval, naj izlet predčasno prekineta in se v dolino vrneta s helikopterjem.

Oče in sin sta se na pot sicer odpravila v sredo, dan pred praznikom gospodovega vnebovhoda. Z gondolo sta se povzpela na vrh gore Trockener Steg, od tam pa sta se prek ledenika Gorner prebila do gorske koče, kjer sta prenočila.