Tragično

Podivjani potepuški psi v enem tednu raztrgali šest otrok

R.T.
7. 5. 2018, 17.05
Posodobljeno: 7. 5. 2018, 17.05
Deli članek:

Krdela potepuških psov razgrajajo po indijski zvezni državi Utar Pradeš. V petih dneh so do smrti raztrgali že šest otrok.

Reuters
Potepuški psi v Indiji predstavljajo velik problem.

Zadnja žrtev je umrla v soboto. 10-letnega fantka je krdelo napadlo v vasi Taalgaon, le nekaj kilometrov stran od glavnega mesta Lucknow. To je že šesta smrtna žrtev izpod čekanov napadalnih potepuškh psov, ki terorizirajo ljudi v regiji Sitapur.

Trije otroci so umrli v torek, ko so jih psi do smrti oklali v mestu Khairabad, ostali trije so na različnih koncih isto usodo dočakali v soboto.

Policija je zaradi napadov potepuških psov začela s patruljiranjem po ulicah, pridružili so se jim tudi nekateri civilisti. Napade pa občutijo tudi šole, saj starši svojih otrok ne spuščajo več na pouk.

Okrožne oblasti pravijo, da naj bi takšnih psov bilo okoli 100, 22 pa so jih že ujeli. 15 potepuških psov so ubili prebivalci regije.

Napadi so se sicer povečali po tem, ko so v okrožju zaprli nelegalno postavljeno klavnico. Psi so tako ostali brez hrane, zaradi česar so začeli napadati otroke.