Osumljenec

Javil se je človek, ki so ga v času izginotja male Maddie videli, kako nese deklico

J.P.
7. 5. 2018, 16.10
Posodobljeno: 7. 5. 2018, 16.32
Deli članek:

3. maj 2007. Maddie je izginila, priče pa so videle moškega, ki je nesel deklico v roza pižami.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Čeprav je preiskovalcem javil, da je tiste noči deklico prenašal on, so potrebovali štiri leta, da so ga identificirali.

Britanec Julian Totman je 3. maja 2007 v naročju nosil svojo hčerko, ko je družba, tistega večera zbrana v kraju Praia da Luz, uživala ob hrani. Med njimi sta bila tudi Kate in Gerry McCann, a je bila Jane Tanner tista, ki ga je opazila. Zaradi tega je bila ključna priča. Opisala je temnolasega moškega, ki je v času izginotja Madeleine McCann prenašal otroka v roza pižami. Tako je Totman postal znan kot »Tannerman«.

Profimedia
Kate in Gerry McCann sta si prisegla, da ne bosta opustila upanja.

Po Tannermanu Smithman

McCannova sta oktobra istega leta v svet poslala skico Tannermana, čeprav je Totman portugalskim preiskovalcem že maja sporočil, da je priča najverjetneje videla njega. Neumorno so ga iskali. Šele leta 2011, ko je vajeti preiskave prevzel Scotland Yard, se je preiskovalcem utrnilo, da Tannerman skoraj gotovo ni ugrabitelj. Tako je postal aktualen tako imenovani »Smithman« – moški, ki so ga videli zapuščati letovišče Ocean Club z otrokom v naročju. Opazil ga je irski turist Martin Smith.

Zmeda

Totmanova žena Rachel je razkrila, da nista imela stikov s policijo. »Mož je tamkajšnji policiji javil, da bi iskani moški lahko bil on, a nama niso odgovorili,« je povedala za The Sun. »Prepričana sva bila, da je Jane Tanner videla njega. Ne veva, če so portugalski policisti, ki so preiskovali izginotje, informacijo sploh posredovali naprej.«