Okrutnež

Psičkom razrezal trebuhe in vanje spravil heroin

R.T.
7. 5. 2018, 11.30
Posodobljeno: 7. 5. 2018, 11.31
Deli članek:

Veterinar je svoje kirurško znanje uporabljal za tihotapljenje drog.

Ameriški urad za boj proti drogam
Nekatere mladičke so uspeli rešiti.

38-letni veterinar Andres Lopez Elorza je v ameriški zvezni državi New York obtožen tihotapljenja in preprodaje drog ter krutega ravnanja z živalmi. Po navedbah tožilca je namreč uporabljal kirurško znanje, ki se ga je priučil med študijem veterine, zato da je v trebuhe pasjih mladičkov zašil večjo količino tekočega heroina.

Mladičke, ki jih je operiral v Kolumbiji, je nato s komercialnimi leti pošiljal v Združene države Amerike, kjer so jih sprejeli drugi člani tihotapske tolpe in jim iz trebuhov drogo pobrali. Večina kužkov naj bi v procesu umrla.

Lopez Elorza je bil sicer aretiran leta 2015 v Španiji in nato predan ameriškim oblastem. Na begu je bil že od leta 2005, ko so kolumbijske oblasti aretirale več deset prekupčevalcev iz njegove tolpe.

“Pes je človekov najboljši prijatelj, mi pa smo najhujši sovražnik prekupčevalcev,” je na sojenju dejal tožilec Richard Donoghue, ki je dodal, da Lopez Elorza “ni bil le prekupčevalec, poleg tega je izdal tudi veterinarsko prisego, da bo preprečeval trpljenje živali.”