Stari znanec

Ropal z mobitelom in bežal s taksijem

S.R.
7. 5. 2018, 11.33
Posodobljeno: 7. 5. 2018, 11.36
Deli članek:

Ljubljanski policisti so preteklo sredo prijeli 37-letnega osumljenca ropa bencinskega servisa na Dunajski cesti v Ljubljani.

Profimedia
Z mobitelom je uspešno pretental prodajalca.

Ugotovili so, da je vstopil v prodajalno bencinskega servisa, si nadel podkapo in pristopil do prodajnega pulta, kjer je od prodajalca zahteval denar, sporočajo iz PU Ljubljana. V prodajalca je uperil mobitel in hlinil, da rokuje z orožjem. Uspešno! Preplašeni prodajalec je namreč zbežal v pisarno, ropar pa se je polotil blagajne, pograbil bankovce in jo ucvrl z vozilom taksi službe, ki ga je na kraj ropa tudi pripeljalo. Policisti so ga izsledili na Celovški cesti in ga pridržali.

Nadaljnja preiskava je pokazala, da ima lopov na plečih tudi jutranji rop bančne poslovalnice v BTC-ju 21. aprila. Policisti so tudi takrat ugibali, ali je bil temen predmet v roparjevih rokah morda mobitel. Takrat jo je odnesel s 1300 evri plena, njegov modus operandi pa je bil enak. S taksijem tja in nazaj.

Preiskovalni sodnik je zoper 37-letnika, ki so ga za tovrstna dejanja obravnavali že v preteklosti, v petek odredil pripor.