Ogorčenje

Zavod za zaposlovanje: iščejo se gole čistilke

U.K. / Novice Svet24
6. 5. 2018, 14.31
Posodobljeno: 6. 5. 2018, 14.33
Deli članek:

Plačilo je približno 28 evrov na uro, potencialni zaposleni pa morajo s seboj prinesti le gumijaste rokavice in nasmeh.

Twitter
Oglas je vzbudil precej zgražanja med Britanci.

Oglas, ki se je pojavil na spletni strani britanskega zavoda za zaposlovanje, je precej razburil britansko javnost. Oglas je namreč objavilo podjetje Fantasy Cleans, ki naročnikom omogoča čiščenje stanovanja ali hiše, ki ga izvajajo povsem goli moški in/ali ženske. Čeprav v tem poslu prevladujejo ženske, pa je menda kar precej povpraševanj tudi po moških.

Twitter
V oglasu so sporočili, da iščejo moške in ženske.

Sporen oglas

Mnogi menijo, da takšen oglas, ki naj bi promoviral prostitucijo, pač ne spada na državne spletne strani. Vendar pri podjetju Fantasy Cleans zagotavljajo, da ne gre za prostitucijo, saj njihovi zaposleni ne ponujajo spolnih uslug, temveč le čiščenje. Oglas je tudi razbesnel Britance, saj vključuje fotografijo, na kateri je pomanjkljivo oblečena ženska, ki je pravzaprav bolj namenjena naročnikom kot iskalcem zaposlitve. »Verjela sem, da je takšno objektiviziranje žensk stvar preteklosti, a sem se očitno motila. Prav zgrožena sem,« je dejala ena od iskalk zaposlitve. Pri Fantasy Cleans se na takšne komentarje seveda požvižgajo, saj so si z objavo oglasa naredili izjemno reklamo, po drugi strani pa zagovarjajo dejstvo, da se nikomur ni treba prijaviti, če tega ne želi.

Golo čiščenje

V svetu je sicer vse več podjetij, ki ponujajo tovrstno čiščenje, in očitno tudi vse več strank, ki si tega želijo. Zaposleni v podjetju Fantasy Cleans so plačani okoli 30 evrov na uro, lahko pa tudi do 60 evrov. Po nekaterih informacijah gredo številke celo prek 100 evrov na uro. Stranke pri podjetju privabljajo s sloganom: »Vi se samo sprostite, mi pa bomo opravili umazano delo. Z veseljem vam bomo pomagali pri vseh željah, ki jih imate.« Pri oglasu je dodano opozorilo, da lahko stranke od zaposlenih zahtevajo, da se oblečejo v razna oblačila in da morajo biti strankam na voljo tudi čez vikende ali pač po dogovoru. Seveda morajo biti vsi prijavljeni starejši od 21 let. Oglas je bil sicer že odstranjen s spletne strani, pri podjetju pa za zdaj niso sporočili, koliko oseb se je prijavilo.