Pošastno dogajanje v zakulisju

V seksualnem kultu eksperimentirali na ljudeh in jim predvajali izprijene posnetke

S.R.
6. 5. 2018, 11.24
Posodobljeno: 6. 5. 2018, 11.43
Deli članek:

Brandona Porterja, zdravnika v zloglasnem kultu Nxivm, obtožujejo, da je »izvajal nezakonite eksperimente na ljudeh« ter jim v okviru svojih »študij« kazal posnetke skupinskega posilstva, mučenja in raztelešenja.

Reuters
Zvezdnica serije Smallville Allison Mack naj bi bila ena od vodilnih osebnosti v kultu.

FBI
Člani so si morali v kožo vžgati inicialke vodje kulta Keitha Raniereja.

44-letni Brandon Porter je zdravnik v kultu Nxivm, ki ga je ustanovil razvpiti guru Keith Raniere in v katerem enega od vodilnih položajev domnevno zaseda zvezdnica serije Smallville Allison Mack. V kultu se že dlje časa otepajo obtožb, da z ženskami ravnajo kot s spolnimi sužnji.

Porter je zaradi obtožb o »nezakonitih eksperimentih na ljudeh« in številnih drugih izprijenih kaznivih dejanjih zdaj pristal na sodišču. Med drugim naj bi člane kulta silil v gledanje nasilnih videoposnetkov umorov in posilstev, vključno s posnetkom razkosanja štirih žensk. Izvedel naj bi tudi nezakonito »študijo,« v okviru katere je proučeval možganske valove v možganih članov sekte, poroča New York Post.

Facebook
Porterju grozi izguba zdravniške licence.

Šlo ji je na bruhanje

V kolikor bo spoznan za krivega, mu grozi odvzem zdravniške licence. Obtožbe sicer temeljijo na pričevanju kanadske igralke in nekdanje članice sekte Jennifer Kobelt. Ta je pojasnila, da ji je med gledanjem posnetkov, ki so jih predvajali brez predhodnega opozorila, šlo na jok in bruhanje, ves čas pa naj bi njen odziv snemal Porter. 28-letnica trdi tudi, da je zloglasno »študijo« izvedel na najmanj 100 ljudeh.

Med grozljivimi posnetki naj bi poleg posnetka štirih žensk, ki jih pokončajo z mačeto, predvajali tudi posnetek, na katerem obritoglavec do smrti obrca Afroameričana, posnetek moškega, ki ga prisilijo, da je lastne možgane, in posnetek skupinskega posilstva. Porter naj bi izvajal tudi nezakonite študije, povezane s proučevanjem obsesivno kompulzivne motnje in Tourettovega sindroma, hkrati je obtožen, da leta 2016 ni prijavil izbruha bolezni na enem od javnih dogodkov kulta.

Youtube
Vodja Nxivm Raniere je trenutno v priporu.

Trgovina z ljudmi

57-letni vodja kulta in guru s področja samopomoči Keith Raniere sicer trenutno ždi v priporu, potem ko so ga marca na podlagi obtožb o trgovini z ljudmi prijeli v Mehiki. 35-letna zvezdnica, ki jo obtožujejo, da je za namene spolnega izkoriščanja novačila ženske, je trenutno v hišnem priporu pri svojih starših v Kaliforniji. Preiskovalci sicer predvidevajo, da bodo v okviru te preiskave aretirali še več ljudi.

Profimedia
Članica kulta naj bi bila tudi igralka India Oxenberg.